Logga in
Logga in

Piccata-kyckling med aprikos, parmaskinka och tomatsalsa

Ingredienser

4 kycklingfiléer
8 torkade aprikoser
8 skivor parmaskinka
3 msk vetemjöl
2 ägg
150 g riven Västerbottensost
3 msk smör till stekning
1 ask cocktailtomater
1 rödlök
15 st soltorkade tomater i olja
gräslök

GÖR SÅ HÄR

25 MIN

Dela kycklingen i mitten, längs med. Skär ett litet snitt i varje filédel. Tryck i en aprikos och linda en skiva skinka runt varje filébit. Vänd först i mjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och sist riven ost. Stek i smör på medelhög värme tills den fått fin färg och är genomstekt.
Halvera tomaterna, skär rödlöken i bitar, dela de soltorkade tomaterna och skär gräslöken. Sväng runt alla ingredienserna med oljan från de soltorkade tomaterna.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

20 MIN

4 / 5. 1

25 MIN

4 / 5. 1

20 MIN

4 / 5. 2

20 MIN

3.5 / 5. 2

70 MIN

2.8 / 5. 4

4 / 5. 1

50 MIN

2.7 / 5. 3

5 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.