Recept

Maskrospesto

Maria Strömberg

Västerbottensost_litenJag heter Maria Strömberg och jobbar som matstylist, matfotograf samt matbloggare på bloggen Made by Mary. Jag älskar att laga mat och använder gärna svenska råvaror från den säsong vi befinner oss i. Jag är av uppfattningen att mat inte bara handlar om vad man stoppar i munnen för att få energi och näringsämnen, det handlar om så mycket mer. Mat är njutning och något vackert. Människor samlas och enas övar middagsbordet och i dagens stressade samhälle är det allt viktigare att stanna till och vara närvarande här och nu. Därför passar också det här receptet perfekt att bjuda på när man älskar mat men även vill ha tid för annat; som att njuta av sol, sommarvärme och extra mycket tid tillsammans med familj och vänner!

På min blogg Made by Mary och Instagram @madebymary delar jag med mig allt från söta bakverk och efterrätter, frukosttips, vegetarisk vardagsmat, läskande drinkar, bilder från mitt jobb som matstylist samt vackra stunder i vardagen.

Maskrospesto med Västerbottensost

En god middag behöver inte innebära timmar av slit och många ingredienser. Ibland är det enkla det allra bästa, speciellt under de ljusare och varmare tiden på året. I den här rätten möts beskan och kryddigheten från maskrosbladen av en nötig Västerbottenost och krispiga sugarsnaps.

Ingredienser

Cirka 6 personer

Pesto
30 gram späda maskrosblad, sköljda och avtorkade
80 gram skållade sötmandlar
70 gram Västerbottensost
1,5-2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar

Tillbehör
Pasta
Sugarsnaps
Späda maskrosblad
Västerbottensost

Gör såhär

Blanda alla ingredienser till peston utom osten i en hög skål & mixa slätt med en stavmixer. Riv osten fint och rör ner i peston, smaka av med en rejäl nypa salt och några tag med svartpepparkvarnen. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen och rör därefter ner önskad mängd pesto i pastan. Skär sugarsnapsen i skivor, riv extra Västerbottenost och toppa varje portion med skivade sugarsnaps och rejält med ost! Servera gärna med extra maskrosblad för mer beska och pepprighet.

Lämna din röst!
Betyg 5 av 5 (1 röst)
Annat intressant