Logga in
Logga in

Leos strömmingslåda

Ingredienser

8 tjocka skivor Västerbottensost
600 g strömmingsfilé
4 dl crème fraiche
1/4 purjolök, strimplad
1 knippe färsk dill, hackad
12 kokta potatisar, i cm skivor
4 tomater, skivade
1 påse färsk bladspenat
salt
vitpeppar
smör till formen

GÖR SÅ HÄR

30 MIN

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form. Krydda strömmingen med salt och peppar. Blanda crème fraiche, purjolök och dill, smaka av med salt och peppar. Lägg ett lager potatis i botten på formen, varva sedan strömming, crème fraicheröran, ost, tomat, spenat och potatis. Översta lagret ska bestå av tomat täckt med ost. Grädda i cirka 20 minutser, tills osten får vacker, gyllene färg och fisken är klar.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

20 MIN

3.9 / 5. 10

1480 MIN

3.8 / 5. 4

60 MIN

3.5 / 5. 2

20 MIN

3.3 / 5. 3

50 MIN

4 / 5. 1

15 MIN

2.5 / 5. 2

25 MIN

4 / 5. 1

80 MIN

2.3 / 5. 3

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.