Logga in
Logga in
Krossad potatis

Krossad potatis i ugn med Västerbottensost®

Krossad, mosad, smashad eller smashed potatis. Kalla det vad du vill men denna form av potatis är bara så god. Passar till allt från grönsaker och fisk till en god köttbit. Eller varför inte bara som den är med en god sallad till!

Ingredienser

Detta recept innehåller:
500 g Västerbottensost® Riven


1 kg potatis
1-2 msk olivolja
70g smör
1 klyfta vitlök
salt
persilja

GÖR SÅ HÄR

40 MIN

Krossad potatis i ugn med Västerbottensost®

Sätt ugnen på ca 200-220 grader. Koka potatisen tills den är färdig. Låt ånga av i några minuter. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller plåt, tryck sedan på potatisen så att den krossas.
Blanda smält smör, pressad vitlök och riven Västerbottensost i en skål. Häll blandningen över potatisen, salta och ringla på olivolja. Kör in i ugnen och kör tills den fått en fin gyllene yta, ca 30-35 min.
Ta ut potatisen och strössla på finhackad persilja – voila!

Betygsätt

3.2 / 5. 58

Spara recept

Andra populära recept

5 MIN

3.3 / 5. 3

60 MIN

3.5 / 5. 2

10 MIN

4 / 5. 1

70 MIN

3.2 / 5. 5

10 MIN

4 / 5. 2

35 MIN

3.8 / 5. 6

115 MIN

2.8 / 5. 5

45 MIN

4 / 5. 1

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.