Logga in
Logga in
Filopaj med skaldjur

Filopaj med chilivända skaldjur

Ingredienser

6 PORTIONER
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


250 gram kyld filodeg
2 dl crème fraiche
150 gram riven Västerbottensost
2 Ägg
1 msk rapsolja till pensling
Salt
Peppar

Dressing:
1 färsk chili
1 citron (skal och juice)
1 msk rapsolja
2 msk honung

500 g räkor med skal
12 pilgrimsmusslor
1 påse salladslök
2 dl valfri sallad

 

GÖR SÅ HÄR

35 MIN

Varva filodegen omlott i en pajform. Vik in degen till en jämn kant och pensla med olja. Vispa upp ägg och blanda med crème fraiche och Västerbottensost, salt och peppar. Fyll paj­skalet och grädda i ugnen på 175˚ C cirka 25 minuter eller tills den tagit ihop sig.

Skala räkorna. Rosta chilin 3–5 min i het stekpanna så att den får fin färg och mjuknar. Låt svalna och dela på mitten. Ta bort kärnhuset och hacka chilin. Skär upp salladslöken. Blanda citronjuice med rivet citronskal, honung, chili, lök, olja och en nypa salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek musslorna hastigt med en nypa salt cirka 1 minut/sida. Dela i mindre bitar och blanda med dressing och räkor. Vänd ner salladen och lägg upp på den ljumma pajen.

Betygsätt

2.8 / 5. 4

Spara recept

Andra populära recept

20 MIN

3.4 / 5. 7

4 / 5. 4

70 MIN

4 / 5. 1

40 MIN

3 / 5. 5

8 MIN

3.7 / 5. 3

15 MIN

3.2 / 5. 6

30 MIN

3 / 5. 2

80 MIN

4 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

Cheesecake_1600x1600

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.