Logga in
Logga in

Créme caramel med grenadinsyltade apelsinskal

Ingredienser

5 dl mjölk 3%
1 vaniljstång
2 1/2 dl strösocker
2 ägg + 4 äggulor
1 apelsin
1 dl Grenadine drinkmix

GÖR SÅ HÄR

150 MIN

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön. Ta av från värmen och låt stå och svalna med lock i 30 min.
Ta upp vaniljstången. Koka upp 1 dl socker med 1/2 dl vatten i en liten kastrull. Låt koka upp sakta så att sockret löst sig innan det börjar koka. Koka i ca 15 min tills sockerblandningen blir mörkt gyllene i färgen. Fördela sockerblandningen i fyra portionsformar.
Sätt ugnen på 150°. Rör ihop resten av sockret med ägg och äggulor så att sockret löser sig. Sila ner vaniljmjölken. Fördela smeten i formarna. Sätt dem i en djup ugnsform och fyll till 3/4 med hett vatten. Grädda i ugn 1 timme. Ta ut och låt svalna i vattnet i 30 min och ställ därefter in formarna i kylen över natten.
Koka upp grenadine i en kastrull. Ta ur remsor av apelsinskal med ett cestjärn eller skala apelsinen med en vass kniv, så att inte något av det vita kommer med. Skär sedan i tunna remsor. Koka apelsinskalet i ett par minuter i grenadine och ta upp med en gaffel. Stjälp upp crème caramellen på tallrikar strax innan servering. Man kan lossa lite försiktigt runt kanterna med en vass kniv. Servera med grenadinesyltade apelsinskal på toppen.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

4 / 5. 1

10 MIN

4 / 5. 1

55 MIN

3.3 / 5. 9

30 MIN

3.8 / 5. 4

50 MIN

3.3 / 5. 3

35 MIN

3.5 / 5. 2

3 / 5. 3

60 MIN

3.7 / 5. 3

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.