Ugnsgratinerad hummer

Oavsett om det är till nyårsafton, förrätten eller en kvällsmat så passar ugnsgratinerad hummer alldeles utmärkt! Med västerbottensost så lyfter smaken ännu mer!

Ainesosia
Detta recept innehåller:
50 g Västerbottensost® raastettu


1 hummer (färsk eller fryst)
0,5 msk smör
1-2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
50 g riven västerbottensost
1 dl grädde
färsk dill
färsk gräslök
salt
svartpeppar
(ev. 1 msk konjak)

KUINKA TEHDÄ SE

Klyv hummern rakt över till två halvor. Plocka ur köttet (och ev rom), även från klorna, och skär det i mindre bitar. Spara kropparna som skal.

Hacka schalottenlök, vitlök, dill och gräslök fint. Stek i lite smör. Tillsätt köttet och sedan grädden samt lite av västerbottensosten. Krydda med dill, gräslök, salt och svartpeppar. Smaka av med en skvätt konjak om så önskas, men det går även bra utan.

När stuvningen är klar så lägg den i hummerskalen. På med riven västerbottensost och gratinera i ugnen 225 grader grillfunktion ca 10 minuter. Servera genast.

En halv hummer passar perfekt till förrätt!

Tahti

4.3 / 5. 6

Tallenna reseptit
Jakaa

Muita suosittuja reseptejä

3.5 / 5. 2

45 MIN

4.3 / 5. 4

90 MIN

4.3 / 5. 4

40 MIN

3.5 / 5. 11

4 / 5. 2

2.7 / 5. 6

4 / 5. 1

3 / 5. 4

Liity juustoklubimme jäseneksi

Tallenna suosikkireseptisi, hyödynnä tarjouksiamme äläkä koskaan missaa inspiroivia ja tietoartikkeleitamme

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.