Logga in
Logga in

Spenat- och purjopaté med fräsch tomatsallad

Ingredienser

2 purjolökar
375 g fryst bladspenat
1/2 tsk malen muskotnöt
2 tsk salt
5 dl matlagningsgrädde
4 ägg
1 1/2 dl riven Västerbottensost
6 gula tomater eller 1 ask gula cocktailtomater
1 granatäpple
1/2 dl bladpersilja
1/2 röd chilifrukt
1 röd lök
2 msk citronjuice
1 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR

90 MIN

Sätt ugnen på 200°. Smörj en aluminiumform. Skölj och separera alla purjolöksblad från varandra. Tina och krama vätskan ur spenaten. Blanda grädden med ägg, ost, och kryddor. Fyll botten på formen med purjolöksblad och fyll på med gräddblandning. Varva spenat och gräddblandning tills formen är fylld. Baka i vattenbad i cirka 1-11/2 timme. Låt patén svalna. Skär tomaterna i tjocka skivor och plocka ur kärnorna ur granatäpplet. Rensa chilin från kärnor och skär den och löken i tunna ringar. Lägg upp allt på ett fat och pressa över citron och ringla på lite olja. Salta, peppra och dekorera med bladpersilja.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

85 MIN

4 / 5. 1

60 MIN

2.5 / 5. 2

125 MIN

4 / 5. 3

35 MIN

4 / 5. 2

20 MIN

4 / 5. 1

15 MIN

2.5 / 5. 2

45 MIN

4 / 5. 1

20 MIN

3 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.