Logga in
Logga in

Lyxig chokladtryffelpaj

Ingredienser

35 g kallt smör i kuber
1½ dl vetemjöl
1 äggula
½ -1 msk kallt vatten
2½ dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
2 mandariner
2 msk blandat strössel

GÖR SÅ HÄR

85 MIN

Mixa smör, mjöl och äggula ett par sekunder tills det är smuligt. Tillsätt lite vatten och mixa tills degen bildar en boll. Kavla ut degen tunt och klä en liten pajform, ca 17 cm i diameter, med degen. Ställ kallt i kylen i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Ta ut pajen från kylen och nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 7 minuter tills det har fin färg.
Koka upp grädden och tillsätt choklad och smör i mindre bitar. Låt det smälta och rör så att det blir en glansig tryffelsmet. Häll chokladen i det förgräddade pajskalet och låt stelna i minst 4 timmar.
Garnera pajen med strössel och servera med mandarinklyftor till. Dekorera gärna med citronmeliss.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

3.7 / 5. 3

15 MIN

4.2 / 5. 5

15 MIN

2.8 / 5. 19

10 MIN

4 / 5. 1

45 MIN

4 / 5. 2

60 MIN

4 / 5. 1

75 MIN

3.9 / 5. 8

390 MIN

4.5 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.