Logga in
Logga in

Grönkålsfyllda potatisar

Ingredienser

4 st bakpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
en stor klyfta grönkål eller savoykål
en klick smör
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven Västerbottensost
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

75 MIN

Baka potatisarna ca en timme i 200°. Dela och gröp ”slarvigt” ur dem när de svalnat något. Hacka och strimla under tiden lök, vitlök och grönkål. Fräs detta i smör utan att det tar färg. Klicka på crème fraiche och låt koka ihop i 10 minuter. Späd med vatten eller buljong om det blir för torrt. Vänd till sist ned osten och drag pannan av värmen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop fräset med det urgröpta ur potatisen. Fyll potatisarna och täck med riven ost. Hit kan du förbereda i god tid. Gratinera i 250° tills potatisen är genomvarm och osten bubblig. Servera med rödkålstzatziki.

Betygsätt

4.5 / 5. 2

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

4.5 / 5. 2

30 MIN

4 / 5. 1

135 MIN

2.5 / 5. 2

60 MIN

4 / 5. 1

400 MIN

2.5 / 5. 2

50 MIN

3.3 / 5. 15

335 MIN

3 / 5. 3

45 MIN

4 / 5. 2

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

grilladsparris1080

Hitta ditt nya favoritrecept!

Recept till vardag och fest

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.