Logga in
Logga in

Frestande rödlöksflarn med Västerbottensost

Ingredienser

3 dl siktat dinkelmjöl
125 g kallt smör i kuber
2 msk kallt vatten
1 kg rödlök
4 msk raps- eller olivolja
1 msk strösocker
150 g riven Västerbottensost
1 dl pinjenötter
salt och nymalen peppar

GÖR SÅ HÄR

65 MIN

Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila ca 30 min. Kavla ut degen i avlånga pajformar eller bleck. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Skala löken och skär den i halvor. Skiva den sedan tunt. Sprid ut den på bleck och droppa över oljan. Strö över sockret. Salta och peppra. Baka löken i ugn ca 15 min eller tills den är mjuk och glansig och har fått lite färg. Blanda om löken ett par gånger under tiden i ugnen. Fyll pajskalet med lök och strö över Västerbottensost och pinjenötter. Grädda flarnet ytterligare ca 10 min eller tills det fått fin färg. Servera det gärna lite ljummet.

Betygsätt

3.1 / 5. 9

Spara recept

Andra populära recept

20 MIN

3.2 / 5. 6

10 MIN

4 / 5. 1

20 MIN

4 / 5. 1

55 MIN

3.1 / 5. 34

35 MIN

4 / 5. 1

20 MIN

2.8 / 5. 5

8 MIN

3.7 / 5. 3

70 MIN

3 / 5. 6

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.