Logga in
Logga in

Busenkel potatisgratäng med Västerbottensost®

En genväg av potatisgratäng men minst lika god som hemmagjord!

Ingredienser
4 PORTIONER
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® Riven


1 gul lök

800 g färdig potatisgratäng

2,5 dl creme fraiche vitlök

150 g Västerbottensost

Vitlökskrydda alt 1-2 färskpressade vitlöksklyftor

GÖR SÅ HÄR

Hacka och stek den gula löken. Blanda med de andra ingredienserna och gratinera färdig i ugnen, 225 grader 20 min eller när gratängen fått fin färg.

Betygsätt

3.7 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

60 MIN

2 / 5. 1

4 / 5. 2

3.3 / 5. 40

20 MIN

3.5 / 5. 2

4.7 / 5. 9

5 / 5. 4

45 MIN

2.5 / 5. 2

4.3 / 5. 3

Svenska folket lagar

Älskar du matlagning, att skapa egna recept och sedan fota dem? Har du ett recept som du vill dela med dig av till andra? Ta chansen att publicera det här direkt på vår hemsida och inspirera andra besökare. Du behöver vara inloggad i vår ostklubb Nationalostens® vänner för möjlighet att skapa dina egna recept.

topp_pizza-1800x720

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.