Logga in
Logga in

Skaldjursrisotto med Västerbottensost®

Ingredienser

1 gul lök
2 msk smör
3 dl avorioris
6 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin
1 dl riven Västerbottensost®
200 g skalade räkor
200 g färska musslor eller
en liten burk musslor
150 g crabsticks
100 g sockerärtor
2 msk färsk hackad basilika
salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

35 MIN

Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök och ris utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt koka bort nästan allt. Slå på buljongen och koka riset under omrörning ca 15-18 minuter. Tillsätt eventuellt mera buljong. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner riven ost. Vänd ned sockerärtor, basilika, musslor och räkor. Låt alltsammans bli genomvarmt. Krydda ett extra varv med nymald svartpeppar.

Betygsätt

4 / 5. 1

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

4 / 5. 1

60 MIN

3.5 / 5. 2

65 MIN

3.6 / 5. 5

75 MIN

3.3 / 5. 4

60 MIN

3.5 / 5. 4

30 MIN

4 / 5. 1

80 MIN

4 / 5. 1

40 MIN

3.5 / 5. 6

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

Cheesecake_1600x1600

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.