Logga in
Logga in

Bönsoppa och brödsticks med Västerbottensost

Ingredienser

400 g kokta vita bönor, naturella
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kvist färsk rosmarin
½ dl olivolja
7 dl grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
salt och vitpeppar
½ citron
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 knippe salladslök
6 skivor vitt bröd, tunna skivor
2 msk crème fraiche
100 g riven Västerbottensost
30 g smör
1 litet knippe ruccolasallad

GÖR SÅ HÄR

30 MIN

Grovhacka lök och vitlök, fräs det i olivoljan tillsammans med rosmarin. Späd med grönsaksbuljong, vitt vin och sjud i 5 min. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät. Sila den så att ev skal från bönorna försvinner. Smaksätt med salt och vitpeppar. Tillsätt lite citronsaft för att få lite syra. Önskar ni en tunnare soppa, öka mängden grönsaksbuljong. Blanda olivolja och vinäger och skär ner salladslöken grovt. Salta, peppra och låt marinera. Lägg ut brödskivorna, bred på crème fraiche och fördela osten. Lägg ihop dem och stek i smör på låg värme så att de får lite färg och osten smälter. Skär sticks av brödet och lägg upp i små skålar. Blanda ruccola med salladslöken, och lägg upp det tillsammans.

Betygsätt

3.7 / 5. 3

Spara recept

Andra populära recept

30 MIN

4 / 5. 1

70 MIN

2.5 / 5. 6

70 MIN

3 / 5. 2

30 MIN

3.3 / 5. 3

25 MIN

4 / 5. 1

80 MIN

3.4 / 5. 5

40 MIN

4.3 / 5. 3

20 MIN

3.7 / 5. 32

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

paj-720x720

Något sött till kaffet?

Sött och salt är en perfekt kombination. 

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.