Logga in
Logga in

Sveriges landskapspizzor

Se vinnarpizzan i ditt landskap!

Äntligen är Sveriges landskapspizzor korade!

Intresset för tävlingen har varit stort och resulterat i dubbelt så många bidrag än väntat. Matglädjen lyser igenom i alla pizzor och det är inspirerande att se att vi i Sverige värdesätter våra lokala råvaror och mattraditioner så högt.

En enhällig jury med Ostmästare Thomas Rudin och Svenska Juniorkocklandslaget har tillsammans valt ut de 25 vinnande pizzorna som representerar allt det unika och goda vårt land har att erbjuda – från Lappland i norr till Skåne i söder.

Ta del av recepten nedan och låt dig väl smaka!

Landskapspizzor

4 / 5. 1

4.3 / 5. 4

4.5 / 5. 2

3.3 / 5. 3

4 / 5. 1

4 / 5. 1

Vad är en landskapspizza?

Sverige är ett fantastiskt matland med ett rikt skafferi av råvaror från skog och hav, mark och gård. Det tycker vi är värt att påminna om! Samtidigt har pizzan blivit en naturlig del av den svenska husmanskosten. Därför vill vi ge pizzan en extra dimension genom att tillföra det som är speciellt för just vårt land.

Se alla lanskapspizzor

Nationalostens® vänner

Bli medlem i vår ostklubb Nationalostens vänner och få möjlighet att spara dina favoritrecept, ta del av härlig matinspiration från våra nyhetsbrev och få förtur till våra evenemang. Välkommen.

vasterbottensost-fish-taco

Taco deluxe på västerbottniska

Se våra varianter på tacos som garanterat kommer att göra succé till helgen. Fishtaco, Quesadillas eller kanske kräfttacos. Testa idag!

korv

Godare vardagsmat

Upptäck nya goda vardagsrecept med Västerbottensost®

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.