Pizza med kronärtskockskräm, kronärtskockshjärtan och grönkål

När det är säsong för färsk grönkål gör gärna den här pizzan. Tricket med att göra pizza i en hemmaugn är att ha hög ugnsvärme, gärna på grillfunktion och också ett pizzastål.

Ainesosia
-4 ANNOSTA
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® raastettu


Pizzadeg :
560 g vetemjöl
360 g kallt vatten
2 g jäst
18 g havssalt

200 g färskost
1 vitlöksklyfta
1 burk kronärtskockshjärtan (290 g)
150 g färsk grönkål, sköljd och riven i mindre bitar
Olivolja
150 g Västerbottensost
2 mozzarellaostar (125 g), hackade
Svartpeppar

Flingsalt
Rivet skal av 1 citron
1 dl rostade & grovt krossade hasselnötter

KUINKA TEHDÄ SE

Pizzadegen behöver kalljäsa i kylskåpet i 2–3 dygn men går att använda också även efter 1 dygn. Blanda ihop alla ingredienser till pizzadegen ordentligt i en bunke. Degen behöver inte knådas utan när den håller ihop fint så för över degen i en oljad låda med lock och låt vila i kylen tills den ska användas. När det är dags att baka pizzan behöver degen komma ut i rumstemperatur. Forma degen till bollar och låt jäsa i 2–3 timmar innan den bakas ut.

Sätt in ett pizzastål i ugnen om du har ett sådant. Sätt ugnen sedan på 275-300 grader. Mixa ihop 2 bitar kronärtskockshjärtan med färskost och hackad vitlöksklyfta med en stavmixer. Blanda ner lite nymalen svartpeppar.

Bred över kronärtskockscremen på pizzabotten. Blanda grönkålen med lite olivolja och flingsalt. Fördela grönkål och bitar av kronärtskockshjärtan på pizzan. Lägg till sist på mozzarella och Västerbottensost. Grädda på pizzastål/sten tills pizzan får fin färg. När pizzan är klar, riv över citronskal och strö över krossade hasselnötter och nymalen svartpeppar.

Tahti

4.1 / 5. 8

Tallenna reseptit
Jakaa

Muita suosittuja reseptejä

4.2 / 5. 5

2.5 / 5. 2

5 / 5. 4

45 MIN

2.5 / 5. 2

4.1 / 5. 15

4.2 / 5. 9

45 MIN

4 / 5. 4

Liity juustoklubimme jäseneksi

Tallenna suosikkireseptisi, hyödynnä tarjouksiamme äläkä koskaan missaa inspiroivia ja tietoartikkeleitamme

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.