Fylld bakad potatis med Västerbottensost® och vitlök

Bakad fylld potatis, som tillbehör eller som huvudrätt med en sallad!

Ainesosia
Detta recept innehåller:
150 g Västerbottensost® raastettu


6 bakpotatisar
1 vitlök
1 tsk olivolja
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk paprikapulver
150 g Västerbottensost, riven
2 färska gula lökar, hackade eller 4 salladslökar, strimlade
1/2 dl crème fraiche
Salt & nymalen svartpeppar

KUINKA TEHDÄ SE

Värm ugnen till 200 grader. Picka potatisen med en gaffel och lägg i en ugnsfast form/plåt. Dela vitlöken på hälften, lägg halvorna i ugnsfolie och ringla över lite olivolja. Förslut folien runt vitlöken och lägg vitlökspaket i formen tillsammans med potatisen. Låt potatisen baka i ugnen tills den är klar, det tar ca 1-1 1/2 timme beroende på hur stora potatisarna är. När potatisarna är klara, skär av toppen av dem och gröp ur potatisen men inte allt för de behöver hålla ihop. Lägg den urgröpta potatisen i en skål. Tryck ut vitlöksklyftorna från den bakade vitlöken och blanda i crème fraiche, lök, kryddorna och hälften av osten. Smaka av med salt. Fördela blandningen i de urgröpta potatisarna och toppa med den resterande osten. In i ugnen i ytterligare 20-25 minuter tills potatisarna har fin färg.

Tahti

3.9 / 5. 14

Tallenna reseptit
Jakaa

Muita suosittuja reseptejä

60 MIN

3.5 / 5. 2

30 MIN

5 / 5. 1

40 MIN

3.7 / 5. 3

75 MIN

4 / 5. 1

4.7 / 5. 7

4.6 / 5. 12

45 MIN

2.5 / 5. 2

Liity juustoklubimme jäseneksi

Tallenna suosikkireseptisi, hyödynnä tarjouksiamme äläkä koskaan missaa inspiroivia ja tietoartikkeleitamme

Fotograferingsguide

  1. Förbered kvittot: Se till att kvittot är plant och utan veck eller skrynklor. Om det är vikt eller skrynkligt, jämna ut det så gott det går för att förbättra bildkvaliteten.
  2. Välj rätt belysning: Fotografera kvittot i ett välbelyst rum, helst med naturligt ljus. Undvik starka skuggor eller direkt solljus som kan göra texten svår att läsa.
  3. Rätt bakgrund: Placera kvittot på en kontrastrik bakgrund, såsom en mörk yta för ljusa kvitton och en ljus yta för mörka kvitton. Detta gör det enklare för systemet att urskilja kvittot från bakgrunden.
  4. Fotograferingsvinkeln: Håll kameran direkt ovanför kvittot och parallellt med det för att undvika distorsion. Se till att hela kvittot är synligt i bildramen och att inga delar av det är avskurna.
  5. Fokusera och ta bilden: Använd kamerans autofokus för att säkerställa att texten på kvittot är skarp och tydlig. Ta bilden och granska den noggrant för att säkerställa att all text är läsbar och att hela kvittot är synligt innan du laddar upp det till systemet.

    Lycka till!

  6. Rita inte på kvittot!

Njut av midsommar

Just nu hittar du Västerbottensost® till ett extra bra pris på Coop, City Gross, Hemköp och Willys. 

Erbjudandet gäller t.o.m. 26/6.