Stort tack alla ni!

Vi är oerhört stolta och glada över att vi tilldelats förstapris i Svenska Designpriset och kategorin förpackningsdesign för vår nya svarta förpackning.
Juryns och folkets röster var eniga– vilket gör att utnämningen känns extra hedrande.

Det här betyder också att vi vill dela ut två varma tack. Ett av dessa tack riktar vi naturligtvis till alla er kära vänner som stöttat oss genom Folkets röst.
Det andra varma tacket riktar vi till Umeå- och Skellefteåbaserade designbyrån Krux, som gjort ett fantastiskt arbete med den nya förpackningen. Ett förnyande arbete som – på sätt och vis – gjorts genom att ta ett steg tillbaka i historien.Omslagsbild
Förpackningens W-symbol i guld är nämligen hämtad från det brännmärke som ända sedan 1910 har använts här i Burträsk för att kvalitetsstämpla varje Västerbottensost. Ett element som symboliserar såväl vårt ursprung som vår kvalitetsmässiga kompromisslöshet.
Ett annat framträdande element på förpackningen är ostmästare Thomas Rudins signatur. Som en påminnelse om det personliga godkännande som varje ost måste få för att få kallas Västerbottensost.
Slutligen finns också den svarta färgen – som inte bara förstärker känslan av premium – utan också påminner om den mystik som omgärdar Västerbottensost. Bland annat det fantastiska faktum att den faktiskt inte kan produceras någon annanstans än här i Burträsk.
Priset delades ut på Moderna Muséet i Stockholm i oktober 2016. Återigen stort tack till alla inblandade!


[instagramy name=vasterbottensost style=lite info_pos=top info_layout=4 shape=square size=250 media=12 layout=grid link=file columns=4 speed=3000 effect=blindX ]

Annat intressant