Recept

PASTA MED GRÖNKÅL, SPENAT OCH ÄRTOR

Våra oköttsliga lustar

Västerbottensost_litenMed vår blogg våra oköttsliga lustar vill vi inspirera alla som är hungriga på god och bra mat: vegetarianer, ostälskare, korvätare, veganer och kakmonster. Recepten är vegetariska och ibland även veganska då vi själva är av övertygelsen att grönt är gott, något som vi vill att alla ska kunna prova på ett enkelt sätt. Det behöver inte vara en så stor grej att laga vegetarisk mat, alla kan testa en rätt! Du kan även följa oss på instagram under @okottslig.

Vårgrön pasta med Västerbottensost

När naturen börjar bli alldeles grön och solen skiner lite extra mycket, då är längtan efter färska, fina grönsaker som störst, tycker vi . Tur då att det finns färska, frysta grönsaker att piffa upp maten med! Den här snabblagade pastasåsen blir härligt vårgrön och får en otroligt fräsch smak av ärtorna, citronen och vitlöken som tillsätts i precis i slutet av tillagningen. Crème fraichen och osten ger en len och fyllig smak till rätten som snabbt kommer att bli en favorit – vi lovar!

Ingredienser

För 4 portioner

200 gram fryst, hackad grönkål
200 gram fryst, hackad spenat
150 gram ärtor
1/3 tärning grönsaksbuljong
2-3 msk vatten
1 ½ dl crème fraiche
100 gram riven Västerbottensost + ytterligare till servering
Skalet av ½- 1 citron
1-2 vitlöksklyftor
Muskot
Salt, svartpeppar

Pasta till 4 personer

Koka pastan under tiden du lagar såsen, för det här går fort!
Tina spenaten och grönkålen på låg värme i en stekpanna. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och crème fraiche och låt koka ihop i några minuter. Grönkålen kan behöva sjuda några minuter i pannan för att bli mjuk och god. När den är färdig, smaka av med salt, peppar och muskot. Skala vitlöken och riv ner den och citronskalet i grytan. Smaka av. Tillsätt till sist ärtorna och den rivna osten. Låt ärtorna bli varma och osten smälta i såsen, och servera sedan genast tillsammans med nykokt pasta och ytterligare lite riven Västerbottensost.

Lämna din röst!
Betyg 3.1 av 5 (14 röster)
Annat intressant