Recept

Pizza med Västerbottensost, potatis och löjrom

Edita

Västerbottensost_liten
Jag älskar MAT. Kanske är det för att jag är sällskapssjuk och gillar och äta ihop med mina nära och kära eller också för att jag gillar att laga mat. Men inte för krånglig mat. Gillar när ting går smidigt och framför allt då i köket. Maten får gärna vara så färggrann som möjligt men det viktigaste är att den är så hälsosam som möjligt. Då jag tror på glad mage är samma sak som glad kropp och själ! Det kommer faktiskt från min uppväxt då pappa hade resturang och mamma har bara köpt ekologiskt. Även om jag tyckte det var väldigt tråkigt då så uppskattar jag det väldigt idag och det vill jag inspirera med idag. Nyttig mat är inte tråkigt eller svårt! Annars heter jag Edita Renlund och precis blivit mamma vilket är det bästa som har hänt mig! Ska mata henne med den allra godaste och renaste maten och försöka lära henne allt jag kan. Besök gärna min blogg Foodjunkie där jag delar med mig av mer matlagning och tips.

Pizza med Västerbottensost, potatis och löjrom

Denna är ingen traditionell pizza. Utan en tolkning på ett Norrländsk vis, då ingredienserna är av tunnbröd, potatis och självklart Västerbottensost! Inget krångel utan bara njuta. Lätt att ta med en picknick då den är god kall också. Då kan det vara ett tips att garnera med löjrommen och diverse på plats. Smaklig måltid!

Ingredienser

För 4 portioner

400 gram västerbottensost
4 st tunnbröd
4 dl crème fraiche
1 ägg
1 rödlök
80 g löjrom
4 st potatis
1 salladslök/sommarlök
peppar efter smak
dill

Gör såhär:
Börja med att sätta på ugnen på högsta värmen, ca 250 grader.
Mixa ihop ägget, 3 dl crème fraichen, 250g Västerbottens och peppar. Pensla på detta på tunnbröden ända ut i kanterna. Skär nu upp tunna skivor av rödlöken och hyvla även potatisen i tunna skivor med en osthyvel. Strimla på potatisen, rödlöken och lite mer Västerbottenost nu på tunnbröden, ovanför den vita såsen. Ställ in i ugnen i ca 5-7 minuter tills den har fått färg. Garnera nu med löjrom, hackad salladslök, dill och crème fraiche. Sist men inte minst lite mer peppar.

Läsarnas betyg
Betyg 4.4 av 5 (18 röster)
Annat intressant