Recept

Pizza funghi med timjan och Västerbottensost®

Det här recept på hemmagjord pizza med svamp, timjan och Västerbottensost® enkelt och ljuvligt gott. Vår variant av den klassiska pizzan Capricciosa innehåller förutom svamp även vitlöksolja som är bara så gott att ringla över. Att göra sin egen pizza är lätt att göra och smakar mycket godare!

Tips: Köp färdiga pizzadegar hos din lokala pizzeria om du inte vill göra egen. Det finns också goda färska alternativ i mataffären!

4 portioner

Grädda i ugnen på en 275 grader tills pizzan fått en fin gyllene färg.. Använd gärna en förvärmd pizzasten i varmluftsugn.

1 sats pizzadeg
1 sats tomatsås
300-400 g svamp, exempelvis champinjoner och kantareller
150 g Västerbottensost®, riven
250 g mozzarella, avrunnen
Olja till stekning
Smör till stekning
Salt
Timjan
Vitlöksolja
1,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor

Gör så här

Vitlöksolja: Börja med att skala vitlöken. Lägg vitlöksklyftorna hela i en kastrull med 1 msk olivolja, fräs så att vitlöken får färg. Häll på resten av oliv oljan och låt stå på medelvärme några minuter. Plocka bort vitlöksklyftorna och servera oljan ur en flaska.
Stek svampen tills den får en härlig yta tillsammans med lite olivolja, smör och salt. Ställ svampen åt sidan. Forma pizzadegen till bottnar. Bred på tomatsåsen, fördela mozzarella och riven Västerbottensost® ovanpå. Toppa med svamp och lite timjan samt ringla över vitlöks oljan.
Grädda i ugnen i ca 5 min.

Lämna din röst!
Betyg 3.7 av 5 (3 röster)
Annat intressant