Äntligen är Sveriges landskapspizzor korade!

Intresset för tävlingen har varit stort och resulterat i dubbelt så många bidrag än väntat. Matglädjen lyser igenom i alla pizzor och det är inspirerande att se att vi i Sverige värdesätter våra lokala råvaror och mattraditioner så högt.

En enhällig jury med Ostmästare Thomas Rudin och Svenska Juniorkocklandslaget har tillsammans valt ut de 25 vinnande pizzorna som representerar allt det unika och goda vårt land har att erbjuda – från Lappland i norr till Skåne i söder.

Ta del av recepten nedan och låt dig väl smaka!

Vad är en
landskapspizza?

Sverige är ett fantastiskt matland med ett rikt skafferi av råvaror från skog och hav, mark och gård. Det tycker vi är värt att påminna om! Samtidigt har pizzan blivit en naturlig del av den svenska husmanskosten. Därför vill vi ge pizzan en extra dimension genom att tillföra det som är speciellt för just vårt land.

land·­skaps|pizza

Latin Pinsa provincia, substanstiv • pizza som är symbol för ett landskap • jfr landskapsrätt, landskapsblomma, landskapsdjur

Priser från Gourmetstål till Sveriges landskapspizzabagare

Utöver äran belönas skaparna av de 25 vinnande landskapspizzorna med fina pizzapriser från Gourmetstål: 1 st Pizzastål, 2 st pizzaspadar och 1 pizzaslicer till ett totalt värde av ca 1395 kr. Med Gourmetstålet hemma i ugnen tar du pizzan till nya kulinariska höjder. Tack vare den höga temperaturen på 420 grader påminner både smaken och sprödheten om den du får i en vedeldad ugn. Ett måste för alla pizzaälskare!

Gourmetstål är ett familjeägt företag som står för norrländsk kvalitét. Gourmetstålen tillverkas med malm från malmfälten i Norrbotten och skärs ut för hand i Västerbottens inland.

Läs mer på gourmetstal.se