Upptäck Smart Casual med Västerbottensost®

Är riktigt bra mat ett gemensamt intresse för dig och dina vänner, som ni samlas kring för både social och kulinarisk njutning? Då är det för just er som vi har skapat Smart Casual med Västerbottensost.

Avslappnad matlagning

Vad handlar då Smart Casual med Västerbottensost egentligen om? Ja, i grunden är det en samling helt nya recept, där Västerbottensost används i enkel och ärlig mat. Lite som namnet antyder ser vi det som ett steg mot lite mer avslappnad matlagning. Utan att för den skull tappa den starka passionen för råvaran. Och fortfarande med ostens fascinerande mystik som viktig ingrediens.

Kockarna bakom recepten

Recepten är framtagna i samarbete med en samling nytänkande kockar, som har skapa egna recept med Västerbottensost som smaksättare. En av dem är Jon Oskar Arnarson som driver Bryggargatan – Västerbottens bästa restaurang enligt White Guide 2014. Hans tankar kring Västerbottensost ger en bra inblick i hur vi har tänkt kring Smart Casual:
”Matlagning handlar mycket om respekt för råvaran och att ge olika smaker utrymme att få vara sig själv. Västerbottensost gillar jag bäst när den inte blir för dominant. Helst ska den finnas med i bakgrunden, som en effektfull smaksättare. Då har den verkligen förmågan att lyfta fram det bästa ur många råvaror.”

Ladda gärna ner Smart Casual med Västerbottensost. Där finns alla Jon Oskar Arnarsons recept samlade, tillsammans med bland annat intressanta dryckestips.

receptfront
Receptfolder Smart Casual (pdf) »

Annat intressant