Nationaldagsmeny – Framtagen av Svenska Kocklandslaget och Västerbottensost®

Till Sveriges nationaldag har Västerbottensost® tillsammans med Svenska Kocklandslaget tagit fram en härlig trerättersmeny för att sätta extra guldkant på firandet. Med menyn vill vi inspirera till nya mattraditioner i samband med nationaldagen.

Nationaldagsmenyn:

Förrätt
Matjessill med brynt smör och bakad äggula, saltrostade hasselnötter, picklad kålrot, isad silverlök, forellrom och majonnäs med Västerbottensost

Recept >>

Varmrätt
Ugnsbakad örtfärserad rödingfilé med potatispuré med Västerbottensost serveras med grön sparris, vit sotad sparris, gulbetor, en svampfylld krokett och champagnesås

Recept >>

Dessert
Ostkaka med Västerbottensost serveras med en somrig bärkompott med karamell

Recept >>

Svenska Kocklandslaget

Hela menyn är framtagen av Svenska Kocklandslaget. Förrätt och varmrätt är skapad av Marcus Bremdal (t.v.) som är kock i Svenska Kocklandslaget och Ludvig Persson från Svenska Kocklandslaget har tagit fram desserten.

– I Sverige har vi har många bra råvaror och unika smaker vilket gjort det till en fröjd att vara med och skapa den första Nationaldagsmenyn och jag är väldigt stolt över resultatet. Jag hoppas att många kan inspireras och lockas att laga menyn och att rätterna kan komma till pass även senare i sommar, säger Jens Ericsson, General Manager Svenska Kocklandslaget.

Annat intressant