Grönskande smakupplevelser

När sommarens färger exploderar är det lätt att inspireras av all grönska omkring oss. Ett skönt avslappnat liv, där du använder säsongens bästa råvaror för att skapa spännande möten mellan välbekanta och nya smaker. Det här är en grönskande smakupplevelse med Västerbottensost®. Ta för dig.

Mattrenderna går mot grönt

Har du tänkt på varför vi äter det vi gör? Var kommer alla nya rätter ifrån – och hur hittar de hit? Självklart påverkas och inspireras vi mycket av de internationella mattrenderna. Ofta är det trender på västkusten i USA, som via matscenen i New York och sedan London kommer till oss i Sverige. En av de tydligaste trenderna som många av oss svenskar tagit till oss är att vi gärna väljer vitt kött och mycket grönsaker för att kunna äta mer hälsosamt. En annan spännande trend är ”food by colour”, där den visuella upplevelsen står lika mycket i fokus som smakerna. Färgerna förstärker matupplevelsen, samtidigt som rätterna bjuder på överraskande och häftiga smaker. Du har säkert förstått att grönt är vårt färgval för sommarens mat.

Bestick, dukning
Dukning

Sommarklassiker och nya upplevelser

Du som gärna vill äta mer grönt i sommar kommer att hitta många intressanta recept här. Det handlar om enkel och ärlig matlagning, med ganska få och noggrant utvalda ingredienser.

Annat intressant