Great Big Story om Västerbottensost®

Under två vackra vinterdagar besökte CNN:s Great Big Story lilla Burträsk i Västerbotten för att skildra den unika smaken och historien om Västerbottensost. Se den fina filmen här!

– Att de hittade oss och hela vägen till Burträsk visar att Västerbottensost® är en liten men betydelsefull del av världen, säger Thomas Rudin, ostmästare för Västerbottensost®.

Great Big Story i London kontaktade mejeriet i Burträsk, med en önskan att göra en dokumentär om Västerbottensost®. De hade hört talas om den unika osten i norr, som inte kan tillverkas någon annanstans än på det lilla mejeriet i Burträsk och tyckte att det var en historia värd att berätta för världen.

– Det är alltid lika engagerande varje gång vi får berätta vår historia och visa hur Västerbottensost® skapas. Filmteamet var proffsiga och trevliga och stannade länge i mognadslagret i Ånäset för att filma. De såg ut att uppskatta den pampiga vyn av de många ostar som tryggt vilar där. Att de dessutom fick se norrsken när de besökte oss, var såklart extra roligt, berättar Thomas Rudin.

Annat intressant