Njut av skivad Västerbottensost®

Nu finns Västerbottensost även som skivad. Knappast har det varit enklare att skapa en speciell stund. Samma goda ost, där varje skiva består av en stor portion kärlek, ett omsorgsfullt hantverk och självklart den unika smaken.

Den unika smaken av Västerbottensost® är vi väldigt stolta över och något vi arbetar med att uppnå varje dag här på mejeriet i Burträsk. Det kräver både erfarenhet, uthållighet och en smula magi för att dagligen lyckas skapa samma unika smak, år efter år.

Västerbottensost® skivad lanseras i en smidig och återförslutningsbar förpackning på 120g. Du hittar den i hyllan för skivad ost, i en matvarubutik nära dig. Du känner igen den med sin klassiskt svarta dekor och sin W-sigill i guld. Västerbottensost® skivad lanseras även i 500g mot restauranger och återfinns hos närmaste återförsäljare.

Västerbottensost® är en grynpipig hårdost med karaktär och starkt aromatisk smak, som lagrats i minst 14 månader. Osten har en karaktäristiskt amper smak, med en underton av tryffel, som framträder bäst när det är perfekt balans mellan ostens beska del och mjölksötman. Dessutom har Västerbottensost inslag av umami – den femte grundsmaken. Konsistensen är spröd, kristallartad och saftig. Västerbottensost uppskattas både som pålägg och dessertost eller till ostbrickan. Du hittar nyheten på ICA, Coop, Hemköp & Tempo.

Västerbottensost® – En bit av det speciella

Njut av skivad Västerbottensost® på mackan

Här har vi samlat våra godaste mackor och även recept på hur du bakar underbart gott bröd själv. Låt det väl smaka!

Annat intressant