Möt din ostmästare

Thomas Rudin började som sommarjobbare på mejeriet i Burträsk 1983. Arton år senare, 2001, tog han över jobbet som Ostmästare.
– Utmaningen att bevara det speciella med Västerbottensost trots att världen omkring hela tiden ändras, det är en konstant utmaning, säger ostmästaren.

Varje dag arbetar han med säkerställa kvalitén på osten och en i raden av alla ostmästare som fört vidare hantverkstraditionen sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det mytomspunna receptet. Lär känna honom här:

Västerbottensost® – Sveriges bäst omtalade varumärke i dagligvaruhandeln

När svenska folket listar de varumärken som de hört mest positivt om i svensk dagligvaruhandel så placerar sig Västerbottensost® på en stolt första plats. Bakom listan står det globala undersökningsföretaget YouGov som dagligen intervjuar svenska folket om deras uppfattning om varumärken.

Att Västerbottensost® fått denna fina utnämning skapar en otrolig stolthet och arbetsglädje för alla medarbetare och våra norrländska mjölkbönder. Det är vi oerhört tacksamma för! Tack alla ni som uppskattar Västerbottensost®

Se hela undersökningen här:
https://www.brandindex.com/ranking/sweden/2019-buzz/category/daily-goods