Fira helgen med Västerbottensost®

Fler goda stunder med Västerbottensost®

Något extra gott till fredagsmyset, en spontan lördagskväll med vännerna. Och så söndagsmiddag med hela familjen. Fira helgen lite oftare och lite mer! Med Västerbottensost har du en god vän i köket, som gör det lätt att laga mat med mycket smak och mycket kärlek, för alla tillfällen när du vill bjuda på det lilla extra. Recepten är framtagna av Victor Linder, gastronomen som älskar att skapa nya smakupplevelser med Västerbottensost. I den här broschyren hittar du nio recept som alla passar när du vill ha lite extra fredagsfeeling!

Från Burträsk med kärlek

Västerbottensost® har en lika lång som kärleksfylld historia. Det hela började bokstavligt talat med ett kärleksmöte.

Det var en septemberdag 1872 som Eleonora Lindström stod vid ystkaret i Burträsk när hon plötsligt överraskades av en ung friare. Tycke uppstod – och kärleksmötet mellan de båda ledde till att elden under ystningskärlet brann ut och fick tändas på nytt otaliga gånger.

Det sägs att den utdragna processen inte bara blev starten på en lång kärlekshistoria. Det blev också tillkomsten av Västerbottensost så som vi känner den än idag.

 

 

[instagramy name=vasterbottensost style=lite info_pos=top info_layout=4 shape=square size=250 media=12 layout=grid link=file columns=4 speed=3000 effect=blindX ]

Annat intressant