Lehdistö

Täältä löydät lehdistötiedotteet, kuvia ja graafista materiaalia Västerbottensost®-juustosta.

Nationalosten

Yhteystiedot

Kristina Stiernspetz
kristina.stiernspetz@norrmejerier.se

Valokuvat

Kaikki kuvat ovat vapaasti julkaistavissa Västerbottensost®-juustoja tai Norrmejerier-meijeriä koskevissa toimituksellisissa yhteyksissä. Napsauttamalla linkkejä näet, mitä lehdistökuvia kussakin kategoriassa on. Huomaa! Ulkoinen linkki – kuvat avautuvat uudessa ikkunassa.

Logotyyppi
Juustot ympäristössä
Historia, valmistus ja varastointi
Muotokuva

2022-06-29

Svenska Kocklandslaget och Västerbottensost® tar tacos till en ny nivå!

Uppdatera sommarens tacos med hjälp från Marie Skogström från Svenska Kocklandslaget. Nu har hon tagit fram tre härliga recept där Västerbottensost används på ett nytt sätt för att sätta extra smak. Bao-buns, fishtaco och quesadillias med ostkrisp eller majonnäs med Västerbottensost är några av rätterna.

2022-05-24

Svenska Kocklandslaget står för Nationaldagsmenyn 2022

Vad äter man egentligen för mat på Sveriges Nationaldag? Svenska Kocklandslaget har tolkat detta i en trerätters nationaldagsmeny inspirerad av alla tiders svenska klassiker som nu är i säsong. Menyn känns verkligen svensk och festlig – och den passar definitivt att bjuda på vid fler tillfällen i sommar.

2022-05-10

Västerbottensost® bjuder på nyheter på Ostfestivalen!

Västerbottensost® fyller hela 150 år i år och firar det med flera happenings under året. Den 13–15 maj besöker de Ostfestivalen på Munchenbryggeriet i Stockholm för att få träffa ostfantaster från hela Sverige. – Vi hälsar alla ostälskare välkomna till vår monter för att smaka vår stolthet Västerbottensost® Jubileumsbit 24 månader och träffa våra allra främsta ostkännare, direkt från Burträsk. Sä

2022-02-15

Västerbottensost® firar 150 år med specialutgåva

Västerbottensost® firar 150 år 2022, nu lanseras en unik liten bit Västerbottensost, kantfri och stansad från ostens mitt. -Det här är verkligen en speciell liten bit och det känns roligt att resenärer nu kan dela med sig av den unika smaken från Burträsk, säger Ostmästare Thomas Rudin.

2022-02-10

Nyhet! Riven Västerbottensost® med ännu längre lagringstid

Västerbottensost firar 150 år under 2022. Som en del av firandet breddas nu sortimentet med en förpackning riven ost med en lagringstid på hela 24 månader. Med den nya lanseringen ges osten ytterligare tid för att få en ännu fylligare smak samtidigt som den karaktäristiska smaken från Västerbottensost bibehålls.

2022-01-11

150-årigt osthantverk återigen i topp!

I år fyller Västerbottensost® 150 år och är lika omtyckt idag som när den skapades 1872. Lagom till firandet kom en uppskattad present från svenska folket; När YouGov presenterade sin årliga lista över Sveriges starkaste varumärken så placerade sig nämligen jubilaren Västerbottensost som en av de 10 starkaste