Besök oss i Burträsk

Västerbottensost® Besökscenter

VIKTIG INFORMATION: Besökscentret håller stängt i sommar. Med anledning av Coronaviruset (covid-19) har vi infört restriktioner och kommer inte ha möjlighet att öppna i sommar. Vi hoppas att du har förståelse för detta och att vi snart kan återigen kan ta emot besökare.

På Västerbottensost® Besökscenter får du chansen att uppleva Västerbottensost® med alla dina sinnen.

Varje dag har vi guidade visningar av utställningen klockan 11:00 samt klockan 14:00.

Historien om Västerbottensost® tar oss tillbaka ända till 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det mytomspunna receptet. Sägnen säger att det var en uppvaktande friare som störde henne så att ystningen drog ut på tiden och att det är den kärlekssagan som är anledningen till att Västerbottensost® föddes. Om detta är sant eller ej kan vi bara sia om…

Västerbottensost® Besökscenter ligger i hjärtat av Burträsk och utställningen ger dig en spännande inblick i både historien bakom osten och den mystik som omger den unika smaken. Vi erbjuder även kostnadsfria guidade visningar två gånger per dag. Är ni en större grupp, skicka en förfrågan till besok@norrmejerier.se.

Det finns möjlighet att fika och äta en bit mat i vår servering. Butiken är fylld med lokala delikatesser och självklart kan du köpa med dig en god bit Västerbottensost® hem. Varmt välkomna!

Kontakta oss för mer information
eller gruppbokning:

Västerbottensost® Besökscenter och mejeri
Kamvägen 12
937 31 Burträsk
090-18 47 47
besok@norrmejerier.se

Mer information