Laga Live

Laga Live är ett nytt koncept inom mat-tv där du som tittare genom Facebook Live är med och påverkar matlagningen i direktsändning. Under totalt 12 torsdagar i vår, sensommar och höst bjuder Niklas Ekstedt och Lisa Lemke på härliga matlagningsupplevelser tillsammans med kända gäster. Var en del av sändningen och delta i diskussionerna, få inspiration till helgens bjudningar och hjälp kockarna fram till slutresultatet genom att engagera dig i besluten som tas längs vägen. Glöm inte att följa Västerbottensost på Facebook för att se programmet, få löpande information och bli påmind om sändningsstart. Läs mer om Lisas säsong som kommer i höst.

Tips! För att få notiser och inte missa kommande avsnitt av Laga Live gå gärna in och slå igång aviseringar av livevideos. Kika på länken här hur du går tillväga: slå på notiser så här.
Vill du veta mer om Facebook Live? Läs mer via den här länken.

Säsong 1: Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt är kocken som vunnit folkets kärlek genom Niklas Mat i SVT och finsmakarnas gunst genom sin matlagning. Sin första succérestuarang öppnade han redan som 21-åring och idag driver han Restaurang Niklas och finkrogen Ekstedt – där exklusiva rätter med nordiskt arv tillagas över öppen eld. Parallellt äger han även vincaféet Tyge & Sessil och ”hipsterhaket” (som han själv uttrycker det) Kåken – som utsetts till en av världens bästa barer.

Gäster och sändningstider

Recept

Här kommer vi att samla alla grundrecept från tidigare sändningar. Precis som under Laga Live kan du själv anpassa tillagningssätt eller delar av menyn för att forma rätterna och ge dem din personliga prägel.

Tidigare avsnitt

Här kan du se alla tidigare avsnitten av Laga Live.

Facebook-tävling

Regler
Lägg upp ditt favoritrecept i tävlingsinläggets kommentarsfält på vår Facebook-sida och tagga en även en vän som du vill dela middagen med. Gärna tillsammans med en liten motivering kring varför just detta är din favorit.

Vid avslutad tävling så kontaktas du av oss via privat meddelande på Facebook där du får lämna dina kontaktuppgifter och adress. Vinnaren presenteras även live i nästa avsnitt torsdag den 1 juni kl 19:30.

Juryn utser 1 vinnare per tävlingsomgång
Bidragen bedöms av en jury och det recept som faller juryn bäst i smaken vinner ett förkläde från Västerbottensost till ett värde av 1000 kr.

Tävlingen pågår till och med onsdag 31 maj.

Bildrättigheter
Genom att delta i tävlingen godkänner du att Västerbottensost har rätten att publicera din eventuella bild och recept på vasterbottensost.com eller i annan kommunikation kring tävlingen.

Annat intressant